Door Ralph van Hertum op 28 mei 2015

“Begin bij het kleine om weer groot te worden”

Ralph van Hertum interviewde Gertrude Westerweele.

Kan je je even voorstellen?
Mijn naam is Gertrude Westerweele, 55 jaar, geboren in ‘s-Heerenhoek. Nu woon ik in ’s Heer-Arendskerke. Ik ben moeder van vier kinderen. Ik werk als docent beeldend vormen, didactiek, pedagogiek en meer vakken voor het MBO bij Scalda in Goes.

Wat vind je interessant aan de politiek?
Het afwegen van allerlei belangen door de politici. Hoe komen de politici tot hun keuzes?

Waarom ben je lid van de PvdA?
De idealen van de PvdA spreken me het meeste aan. Vooral dat de PvdA verantwoordelijkheid neemt voor een sociale maatschappij en niet alleen voor jezelf. Je moet het samen doen. De PvdA komt op voor de zwakkeren en minder bedeelden.

Volg je de lokale politiek?
Nee. Geen enkel idee wat speelt.

Wat weet je van de provinciale politiek?
De Sloeweg is een belangrijk onderwerp. Ik vind het heel erg wat daar is gebeurd. Hoe kan een provincie blunders van miljoenen euro’s maken? Ik kan tegenvallers voorstellen, maar dit is schandalig.

Heb je nog een boodschap voor de PvdA?
De PvdA moet meer de mensen benaderen. Begin bij het kleine om weer groot te worden. Toon betrokkenheid bij de mensen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum