Agnes Jongerius: “Grensbelemmeringen wegnemen”

Door Ralph van Hertum op 7 maart 2019

PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius ziet veel kansen voor Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland. De sociaal-democrate ging met Statenleden Anita Pijpelink en Ralph van Hertum en de Terneuzense fractievoorzitter Cees Liefting op bezoek bij locaties rondom de grens. Ze neemt twee speerpunten terug naar Brussel: stoppen met tolheffing voor de Westerscheldetunnel en een (personen)treinverbinding tussen Terneuzen en Gent.

Agnes Jongerius: “Ik kom graag naar Zeeland. Voor mij is deze provincie een voorbeeld voor de Europese Unie. Er is een lage werkeloosheid, de Zeeuwen zijn goed opgeleid en we zijn altijd welkom. Zeeuws-Vlaanderen is gericht op België en we moeten op Europees vlak belemmeringen voor grensoverschrijdende zorg, werk en vervoer wegnemen.”

Agnes Jongerius bezocht het ziekenhuis Maria Middelares te Gent, maakte een rondvaart in de havens van North Seaports en reed mee in een vrachtwagen van het Terneuzense transportbedrijf Rijnberg. Na afloop zei ze: “Ik heb zoveel dingen gehoord en gezien vandaag. De mensen die we hebben gesproken laten zien dat door intensief samen te werken op het gebied van zorg, vervoer en werkgelegenheid de weg voor de toekomst geplaveid kan worden.”

Na afloop van de werkbezoeken ging Agnes Jongerius nog in gesprek met bezoekers van het politiek café in Terneuzen.

 

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum