16 maart 2015, om 19:30, Zeeuwse Bibliotheek | Zeeuwse Bibliotheek

Statendebat verkiezingsavond

Omroep Zeeland, de PZC en Zeeuwse Bibliotheek/SCOOP houden maandag 16 maart een gezamenlijke verkiezingsavond in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Daarvoor worden alle lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de Zeeuwse provinciale Statenverkiezing op 18 maart uitgenodigd.

Het programma van die avond is verdeeld in een aantal themablokken, waar de lijsttrekkers met elkaar en met de zaal over kunnen discussiëren. De aanwezigen kunnen aan de hand van een aantal stellingen met behulp van een stemkastje steeds een stem uitbrengen. Ieder thema wordt geïllustreerd met een kort filmpje. En PZC-cartoonist Cor de Jonge maakt per thema een actuele illustratie.

Voorafgaand aan de debatavond gaan de PZC en Omroep Zeeland in hun publicaties en uitzendingen uitvoerig in op de items die spelen bij de Statenverkiezing in Zeeland. Ook op de websites van deze media wordt in ruime mate aandacht besteed aan de verkiezing.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Iedereen die daarbij aanwezig wil zijn is van harte welkom, maar wordt wel gevraagd zich van te voren via e-mail aan te melden bij statendebat@zeeuwsebibliotheek.nl. De PZC van dinsdag 17 maart doet uitgebreid verslag van de avond. En een registratie van het debat is dinsdag te zien bij Omroep Zeeland, aansluitend aan het Zeeuwse nieuws.