8 maart 2014, Zeeuwse Bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg | Zeeuwse Bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg

Internationale Vrouwendag 2014

Zaterdag 8 maart 2014 vieren we in Zeeland op initiatief van de PvdA Internationale Vrouwendag. Een bijzondere dag die nog steeds een belangrijke rol speelt in de emancipatie van de vrouw. Het thema van deze 102de viering is ‘Wie zorgt?’. De overheid ziet een grotere rol weggelegd voor mantelzorgers. Komen deze zorgtaken straks op het bordje van de vrouwen?

Diverse Zeeuwse spreeksters zijn bereid en in de gelegenheid gevonden om een bijdrage te leveren aan deze viering alsmede de leerlingen van theaterdocente Josien de Graaf die de discussie op cabareteske wijze zullen inleiden.

Onder leiding van Nellie Oosthoek (adviseuse PR & communicatie bij Scoop) wordt gediscussieerd met het panel en de zaal waarbij het thema ‘Wie zorgt?’ centraal staat. De bijeenkomst zal zaterdag 8 maart 2014 plaatsvinden in de Zeeuwse Bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 te Middelburg.

Plaatje uitnodiging vrouwendag 2014-001

U bent vanaf 09:30 uur van harte welkom. Na het geplande einde om 12:30 uur kunt u nog napraten onder het genot van diverse internationale hapjes en een drankje.

Aanmelden kan via vrouwendag2014@zeelandnet.nl. Wees er snel bij, want de zaalcapaciteit is beperkt. Wij hopen u 8 maart te mogen begroeten in Middelburg!

PROGRAMMA

09:30 uur.     Ontvangst met koffie en thee.

10:00 uur.     Opening viering Internationale Vrouwendag.

  • Annebeth Evertz (PvdA-Statenlid) legt de verbinding tussen Henriëtte van der Mey, één van de ankers in de 200 jarige geschiedenis van Zeeland, en het dagthema.
  • Leerlingen van Jeugd Theater School Zeeland leiden op een speelse wijze de discussie in.
  • Plenaire discussie onder leiding van Nellie Oosthoek met een panel waarin onder andere Koos Meulenberg (CDA-Statenlid en toezichthoudster bij Ouderenzorg Noord-Beveland), juriste Nienke Slump, Saskia Szarafinski (PvdA-wethoudster Middelburg) en Janet van Roosendaal (directrice Manteling, organisatie voor mantelzorg en vrijwillige thuiszorg) zitting zullen nemen.

12:30 uur.     Afsluitend drankje met internationale hapjes.

Logo Vrouwendag 2014