Nieuws

Sraskerkse Dag: groot feest

door Ralph van Hertum op 9 april 2017

Op 8 april gingen een kleine honderd vlaggen uit in ‘s-Heer Arendskerke. Het dorp vierde zijn eerste Sraskerkse Dag. Een groot feest, veel activiteiten en een samenkomen van allerlei mensen.

Het dorp organiseerde samen een diverse dag. Eerst vond de opening plaats vanaf het opgebouwde podium, waarna de muziek uit volle borst klonk. Terwijl de trompetten nog toeterden werd de tekening van het dorp geleidelijk ingekleurd. Daarna gingen de diverse kraampjes open, galmde gezang door de Petruskerk en zochten de kinderen paaseitjes in het gras.

Het is mooi dat dorpen als Schore, Oud-Sabbinge en ‘s-Heer Arendskerke een speciale dag op hun dorp organiseren. Het brengt de inwoners samen, is de bron voor nieuwe ideeën en zorgt voor een extra beetje leefbaarheid. Hopelijk staan alle dorpen minimaal één jaar zo in de belangstelling als De Parel van Zuid-Beveland op 8 april.

Ralph van Hertum

 

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.